Trump : nechceme vojnu z Iránom.

10. sep 2019

Trump / rúhanie

iránsky prezident Hassan Rouhani • prezident USA Donald Trump

Americký prezident Donald Trump povedal, že „nemá problém s myšlienkou“ stretnutia so svojím iránskym kolegom Hassanom Rouhanim. Hovorí sa, že stretnutie by sa mohlo uskutočniť koncom tohto mesiaca na Valnom zhromaždení OSN.

Trump nechal otvorenú možnosť stretnutia počas jednej z jeho tlačových konferencií o vrtuľníku v Bielom dome v pondelok pred odchodom do Severnej Karolíny. “Irán by to mal napraviť, pretože práve teraz sú vo veľmi zlom postavení.”

Minister zahraničných vecí Mike Pompeo v nedeľu vyhlásil, že Trump je ochotný stretnúť sa s Rouhanim „bez predbežných podmienok“, pretože „nechceme vojnu s Iránom“.

Izraelské médiá špekulovali, že let Netanjahua do Londýna, ktorý sa zhodoval s návštevou amerického ministra obrany Marka Espera, mohol byť určený na lobovanie proti summitu Trump-Rouhani.

74. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN je naplánované na 17. septembra a na vedľajšej koľaji je možné stretnutie Trump a Rouhani.

https://www.sott.net/article/420165-Trump-says-he-could-meet-with-President-Rouhani-perhaps-at-UN-General-Assembly

http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2019/september/10/trump-foreign-policy-as-theater-of-the-absurd/

 

Stream

Archív